Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Необхідно забезпечити оздоровлення не менше 70% дітей Харківської області

Необхідно забезпечити оздоровлення не менше 70% дітей Харківської області

Пріоритети роботи з підготовки і проведення літньої оздоровчої кампанії залишаються незмінними: забезпечення оздоровлення дітей на рівні не менше 70% від загальної кількості і забезпечення своєчасної підготовки та відкриття дитячих оздоровчих закладів. Про це повідомив, підбиваючи підсумки обласного Штабу з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Одним з напрямків соціальних реформ Президента України Віктора Януковича – допомога тим категоріям населення, які потребують першочергової підтримки. У Харківській області в 2012 році планується 100% оздоровлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та охоплення дітей всіх соціально незахищених категорій не нижче 80%.

Також голова ХОДА нагадав адміністраціям дитячих оздоровчих таборів про необхідність виконання всіх приписів держтехногенбезпеки і СЕС. «Синоптики обіцяють нам спекотне літо. У зв'язку з цим необхідно, як і в минулому році вибудувати свою роботу таким чином: СЕС та  держтехногенбезпека не будуть формально підходити до питання. Мінімум того, що ми повинні зробити – забезпечити безпеку і здоров'я дітей. Потрібно забезпечити все необхідне, не затягуючи процес підготовки на довгі місяці», – підкреслив губернатор.

Михайло Добкін дав доручення для збільшення питомої ваги оздоровлення дітей у порівнянні з відпочинком провести інформаційну кампанію серед населення, розмістивши наочну агітацію в громадському транспорті і поширивши через Туристичний інформаційний центр інформаційні буклети.

Глава області підкреслив необхідність взяти на особистий контроль голів райдержадміністрацій дотримання норм пожежної безпеки в оздоровчих установах на відповідних територіях та забезпечення здоров'я дітей під час оздоровлення та відпочинку.

Теги