Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині буде впроваджено систему заохочення соціальних працівників

На Харківщині буде впроваджено систему заохочення соціальних працівників

Щоб зробити роботу соціального працівника більш привабливою для людей, у Харківській області планується впровадити систему заохочувальних заходів для працівників соціальних служб. «Якщо ми не можемо підняти соціальним працівникам заробітну плату, хоча б таким чином ми компенсуємо певні витрати людям і допоможемо зберегти частину сімейного бюджету», - наголосив сьогодні в ході обговорення соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича голова ХОДА Михайло Добкін.

За його словами, в першу чергу мова йде про комунальні пільги.

«У Харкові є хороший досвід, коли соціальні працівники звільнені від оплати комунальних платежів і мають право на безкоштовний проїзд в громадському транспорті. Я розумію, що в районах своя специфіка, але в містах обласного значення, де є така можливість, де є підприємства обласного чи місцевого підпорядкування, які надають комунальні послуги, необхідно звільнити від сплати комунальних платежів працівників соціальних служб», - сказав глава області.

Також планується за позабюджетні кошти купувати для соціальних працівників взуття та верхній одяг, а для тих, хто працює в сільській місцевості - і велосипеди харківського виробництва. Крім того, Михайло Добкін виступив з ініціативою надання можливості безкоштовного відпочинку в дитячих таборах області для дітей і онуків соціальних працівників.

«У нас є широка мережа таборів літнього відпочинку. Я прошу голів районів вибудувати роботу таким чином, щоб діти і внуки соціальних працівників мали можливість безкоштовного відпочинку в таборах комунальної форми власності. Крім цього потрібно перерозподілити фінансування, і враховуючи, що зараз соціальні працівники отримують мінімальну зарплату, необхідно в місцевих бюджетах передбачити можливість виплат премій тим, хто буде добре працювати. Потрібно вже з цього року вводити цю ініціативу», - підкреслив голова обласної адміністрації.