Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Соціальні служби повинні забезпечувати повне охоплення увагою держави найуразливіших громадян

Соціальні служби повинні забезпечувати повне охоплення увагою держави найуразливіших громадян

Роботу державних соціальних служб необхідно модернізувати так, щоб забезпечити повне, 100% охоплення увагою держави найбільш соціально вразливих громадян. Про це повідомив сьогодні на розширеній нараді з обговорення соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. На його думку, необхідно по-новому подивитися на діяльність інших соціальних служб, в тому числі громадських, благодійних та релігійних організацій, що надають соціальні послуги.

Губернатор повідомив, що на Харківщині 270 тисяч сімей щорічно отримують різні види державної соціальної допомоги на суму 1,6 млрд. грн. В даний час перевірками використання державних коштів на надання адресної допомоги займаються 94 соціальних інспектора, що працюють в управліннях праці та соціального захисту населення, і така кількість не дає можливості повністю забезпечити соціальну справедливість розподілу державної допомоги.

«Соціальний супровід сімей, що потребують допомоги, створить стимули і умови для самостійного забезпечення гідного рівня їх життя. За попередніми оцінками, соціальних послуг потребують понад 100 тисяч осіб, що проживають в нашому регіоні. Соціальні працівники повинні приходити до таких людей і, при необхідності, допомагати їм. Ресурс державних служб не достатній для надання якісних соціальних послуг усім нужденним, тому залучення до цієї роботи недержавних організацій, безумовно, буде соціально корисним», – заявив Михайло Добкін.