Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Найближчим часом підвищиться розмір соціальних виплат пенсіонерам, інвалідам та сім'ям з дітьми

Найближчим часом підвищиться розмір соціальних виплат пенсіонерам, інвалідам та сім'ям з дітьми

«Одним з основних принципів, запропонованих Президентом, є адресність допомоги. Підвищення розміру соціальних виплат в основному буде здійснюватися для тих категорій населення, які потребують першочергової підтримки, – пенсіонерів, інвалідів дитинства, праці і війни, сімей з дітьми», – зазначив сьогодні на розширеній нараді з обговорення соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

За його словами, уряд приступив до виконання доручення Президента України про поетапний перерахунок пенсій. З 1 травня пенсіонери, які вийшли на пенсію до 2008 року, повинні додатково отримувати в середньому по 100 грн. З 1 липня передбачено підвищення пенсій військовослужбовців за вислугу років у середньому на 165 грн.

Розмір доплати до пенсій для різних категорій учасників війни в травні повинен зрости від 30 до 50%. Інвалідам війни додатково до передбаченого бюджетом 2012 року збільшення пенсій буде підвищено одноразову допомогу до Дня Перемоги. В залежності від групи інвалідності вона складе від 1720 до 2200 гривень – удвічі більше, ніж у минулому році. Пенсія членів сімей померлих інвалідів війни повинна зрости в травні-грудні цього року в середньому на 119 грн.

Також уряду доручено провести, починаючи з квітня цього року, поетапний перерахунок страхових виплат. Працівники галузей з високим рівнем травматизму отримають додатково в середньому по 500 грн.  Діти з малозабезпечених сімей отримають додатково по 260 грн.

Починаючи з липня нинішнього року, інваліди та пенсіонери, які проживають в малозабезпечених сім'ях, повинні додатково отримати по 168 грн. «Таким чином, допомога буде підвищена для них до 100% прожиткового мінімуму та ліквідовано для цієї категорії таке ганебне явище, як рівень забезпечення прожиткового мінімуму», – відзначив Михайло Добкін.