Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Необхідно підвищити розміри соціальних виплат вразливих категорій населення та скасувати пільги для тих, хто їх не потребує

Необхідно підвищити розміри соціальних виплат вразливих категорій населення та скасувати пільги для тих, хто їх не потребує

«Необхідно відновити основоположні принципи соціальної справедливості: підвищити розміри соціальних виплат для найбільш вразливих категорій населення, максимально скасувавши пільги для тих, хто цього не потребує. Відомо, що вигоду від користування пільгами мають в першу чергу забезпечені люди, а не бідні верстви населення», – зазначив сьогодні на розширеній нараді з обговорення соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Сьогодні чинне законодавство передбачає 125 видів пільг 116 категоріям громадян. За словами губернатора, 57 категорій пільговиків – це працездатне населення. У Харківській області кількість пільговиків налічує більше 750 тисяч осіб. Фактичні витрати держбюджету на пільгове забезпечення жителів області становлять майже 500 млн. грн.

Михайло Добкін повідомив, що найпоширеніші види – пільги на проїзд в транспорті та по оплаті житлово-комунальних послуг, ними користується кожна четверта сім'я. Зокрема, для повного забезпечення пільгового проїзду жителів Харківщини необхідно понад 400 млн. грн., і цей вид пільги профінансований державою в минулому році всього лише на 17%.