Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Не людина має йти до держави зі своїми проблемами, а сама влада повинна виявляти проблеми і допомагати в їх вирішенні. Михайло Добкін

Не людина має йти до держави зі своїми проблемами, а сама влада повинна виявляти проблеми і допомагати в їх вирішенні. Михайло Добкін

Виступаючи сьогодні на розширеній нараді з обговорення соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив, що одним із стратегічних напрямків соціальних реформ є відновлення довіри суспільства до державної політики, спрямованої на поліпшення життя громадян.

На його думку, для реалізації цього принципу влада повинна стати доступною. «Індикатором доступності служить кількість звернень громадян за допомогою до органів влади. 26% питань, що хвилюють громадян, – це питання соціального захисту. Чим ефективніше робота соціальних служб на місцях, тим менше звернень громадян до вищих інстанцій. Так, в минулому році на обласний рівень з питань соціального захисту надійшло 2,7 тис. звернень. З них 63% можливо було розглянути і вирішити безпосередньо на місцях», – повідомив Михайло Добкін.

Губернатор підкреслив, що в основі нової соціальної політики лежать інтереси кожного індивідуума, і держава повинна йти назустріч кожному громадянину.

«Виконавчій владі треба керуватися наступним правилом: не людина йде до держави зі своїми проблемами, а сама влада виявляє проблеми людини і допомагає їй в їх вирішенні», – зазначив він.