Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Загальна ситуація на ринку праці Харківщини покращується

Загальна ситуація на ринку праці Харківщини покращується

Як повідомив в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному державному радіо директор Харківського регіонального центру зайнятості Володимир Міненко, зайнятість населення поступово зростає, а рівень безробіття зменшується. «Загальна ситуація на ринку праці Харківщини виглядає непогано. Ми спостерігаємо позитивні тенденції. В минулому році рівень зайнятості зріс з 59% до 60%. Чисельність безробітних, яка обчислена за методологією Міжнародної організації праці, зменшується, рівень безробіття зменшився з 7% до 6,9%», – підкреслив він.

Також, за словами Володимира Міненка, зменшуються обсяги реєстрації у Центрах зайнятості. Якщо станом на 1 березня поточного року перебувало на обліку в службі зайнятості майже 35 тис. осіб, то торік на цю дату було 38 тис. осіб. Крім того, можна казати про позитивну динаміку стосовно неповної зайнятості і роботи в адміністративних відпустках.

«Важко виділити в Україні окремий островок, який буде забезпечувати повністю стабільний розвиток економіки і ринку праці, але ці тенденції існують, особливо враховуючи виконання соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича. Сподіваємося, що стан ринку праці і зайнятості населення будуть покращуватися», – підбив підсумок директор Центру зайнятості.