Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

При виконанні соціальних ініціатив Президента України особлива увага приділяється захисту прав дітей, дітей пільгового контингенту та дітей з інвалідністю

При виконанні соціальних ініціатив Президента України особлива увага приділяється захисту прав дітей, дітей пільгового контингенту та дітей з інвалідністю

Як повідомила сьогодні під час прес-туру харківських журналістів у комунальний заклад «Харківський спеціальний освітньо-виховний комплекс» Харківської обласної ради начальник відділу дошкільної, позашкільної та корекційної освіти ГУ освіти і науки ХОДА Ірина Счастна, при виконанні соціальних ініціатив Президента України особлива увага приділяється захисту прав дітей, дітей пільгового контингенту та дітей з інвалідністю.

«У Харківській області створена і зберігається мережа навчальних закладів інтернатного типу, які дозволяють забезпечити освітні потреби дітей всіх категорій. Мережа ця складається з 37 навчальних закладів такого типу, з них 30 - школи-інтернати, 7 - дитячих будинків. З них 27 закладів обласного підпорядкування. Це 26 шкіл-інтернатів та 1 дитячий будинок, з яких 6 санаторних шкіл-інтернатів, 10 спеціальних шкіл інтернатів, 5 спеціалізованих шкіл-інтернатів і 5 для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківських прав», - сказала Ірина Счастна.

Також вона зазначила, що в цих закладах створені всі умови для соціальної реабілітації та корекції здоров'я дітей з особливими потребами.

«Створюються умови, щоб дитина була соціалізована, відчувала себе впевнено і спокійно для того, щоб вона після закінчення навчального закладу могла реалізувати себе як особистість», - підкреслила начальник відділу дошкільної, позашкільної та корекційної освіти ГУ освіти і науки ХОДА.