Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна перший серед університетів України

Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна перший серед університетів України

Нещодавно були оприлюднені результати міжнародного рейтингу наукової ефективності «University Ranking by Academic Performance» за 2011 рік. Як повідомляє сайт Головного управління освіти і науки ХОДА, за підсумками рейтингу Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна зберіг перше місце серед університетів України. У рейтингу вищих навчальних закладів країн пострадянського простору університет посідає 7 місце. У Європі університет зайняв 522 позицію, а у галузі Science увійшов до 1000 кращих університетів світу, посівши 849 місце.

Довідково:
Рейтинг «University Ranking by Academic Performance» (URAP) був започаткований Інститутом інформатики Технічного Університету Ближнього Сходу (Middle East Technical University, Туреччина) у 2009 році. Головне завдання рейтингу — розвиток системи ранжування університетів світу, що базується на аналізі показників їх наукової діяльності.
URAP зібрав інформацію про 2500 університетів світу, які роблять найбільший внесок у науку (приблизно 10% університетів світу), та визначив 2000 найбільш науково продуктивних. Система оцінювання ґрунтується виключно на об'єктивних показниках, що збираються з надійних джерел, як-от Web of Science, Google Scholar.