Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Програма фінансової підтримки та підготовки харківських спортсменів до ХХХ Олімпійських ігор визнана найуспішнішою в Україні

Програма фінансової підтримки та підготовки харківських спортсменів до ХХХ Олімпійських ігор визнана найуспішнішою в Україні

Про це повідомив сьогодні в ході звітно-виборної Асамблеї Харківського обласного відділення Національного олімпійського комітету України голова ХОО НОК, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він нагадав, що програма з фінансової підтримки та підготовки спортсменів Харківської області до ХХХ Олімпійських ігор в Лондоні була вперше в Україні ухвалена 20 червня 2011 року на Асамблеї Харківського обласного відділення НОК України. За словами губернатора, на семінарі представників обласних відділень НОК України, який проходив в Києві, дана Програма була відзначена як найбільш успішна і була поставлена в приклад всім областям України.

Михайло Добкін повідомив, що така велика фінансова підтримка надається лише в Харківському регіоні. У 2011 році спортсмени отримали матеріальної допомоги на загальну суму 632438 грн. – сюди увійшло відрядження спортсменів на ліцензійні турніри, придбання спортивного обладнання, а також матеріальна допомога для більш якісного харчування. У 2011 році було отримано 706 тис. грн. спонсорських коштів.

На даний момент спортсмени Харківської області завоювали 14 ліцензій (легка атлетика – 2 ліцензії, стрибки у воду – 2 ліцензії, стрільба з лука – 3 ліцензії, важка атлетика – 2 ліцензії, вільна боротьба – 1 ліцензія, плавання – 1 ліцензія, бокс – 1 ліцензія, тхеквондо ВТФ – 2 ліцензії).

Теги