Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Театральне мистецтво на Харківщині отримає новий поштовх до розвитку

Театральне мистецтво на Харківщині отримає новий поштовх до розвитку

Урочистості з нагоди Міжнародного дня театру, які відбулися 19 березня в ХНАТОБі, вперше були організовані в Харкові на такому високому рівні. В ході святкового концерту всі творчі колективи області змогли презентувати свої досягнення, а в глядацькому залі зібралися ті співробітники театру, які завжди залишаються за лаштунками - монтажери, освітлювачі, костюмери, гримери. Без їхньої роботи була б неможливою будь-яка вистава, адже не даремно говорять, що театр починається з вішалки, але, як правило, ці люди завжди залишаються в тіні. В ході урочистостей вони змогли поглянути на результат своєї роботи, а також праці всього творчого колективу очима глядача, побачити спектакль таким, яким бачать його гості з глядацького залу.

За словами голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна, розвиток театральної сфери - це важлива складова просування культури в цілому, тому на Харківщині запланована активна робота в цьому напрямку.

«Це був наш перший крок у роботі з театрами, але ми на цьому зупинятися не будемо. Цей концерт стане основою для проведення регулярних «капусників», на які ми будемо запрошувати творчі колективи всіх театрів незалежно від їх форми власності - державні вони чи ні», - зазначив глава області.

Найближчий такий «капусник» за попередніми розрахунками відбудеться у вересні. А на 2013 рік у Харківській області заплановано Фестиваль театрів, на якому блиснути своїми талантами зможуть усі театри не лише Харківщини, а й України в цілому.