Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Повернення довіри до державної соцполітики - одна з найважливіших складових соціальних ініціатив Президента України

Повернення довіри до державної соцполітики - одна з найважливіших складових соціальних ініціатив Президента України

Як підкреслив 19 березня в ході проекту «Соціальні ініціативи Президента України» в ефірі обласного телебачення заступник голови ХОДА Ігор Шурма, одним з основних результатів реалізації соціальних ініціатив глави держави має стати повернення довіри українців до соціальної політики як такої.

«У цьому полягає одна з соціальних ініціатив, яка не вимагає жодних фінансових ресурсів - повернення довіри до державної соціальної політики. Кожен чиновник будь-якого рівня повинен зрозуміти, що сьогодні від нашого активного спілкування з соціально незахищеними людьми буде залежати, чи повірять вони нам, чи прийдуть до нас зі своїми проблемами. Адже, можливо, у людини є право на ту чи іншу соціальну пільгу, компенсацію, фінансову виплату, але вона просто про це не знає. Тому соціальна сфера має виходити до людей, а чиновники для цього повинні проводити особисті прийоми громадян, які створюють можливість людського контакту», - підкреслив Ігор Шурма.

За його словами, на Харківщині завжди готові вислухати людину, яка звертається в соціальні служби з тими чи іншими проблемами, і надати максимальну допомогу в їх вирішенні.

«Якщо вам відомі якісь випадки, що десь порушується законодавство, десь недопрацювали співробітники Пенсійного Фонду або управління праці - обласна адміністрація, міська влада завжди відгукнуться на ваші проблеми. Якщо ти чиновник, якщо ти працюєш в соціальній сфері, ти повинен бути готовий подивитися в очі соціальної проблеми, з якою живуть люди, тому що справжнє життя зі своїми труднощами вирує за порогом кабінету», - заявив заступник глави області.