Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Наш національний театр - це наша гордість, це те, що помітно виділяє нас серед інших народів. Михайло Добкін

Наш національний театр - це наша гордість, це те, що помітно виділяє нас серед інших народів. Михайло Добкін

В Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М. В. Лисенка відбулися урочистості з нагоди Міжнародного дня театру. У заході взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес, перший заступник голови обласної ради Олена Олешко.

Звертаючись до присутніх, Михайло Добкін зазначив: «Сьогодні в цьому залі зібралися представники мистецтва, якому вже не одна тисяча років. Тут зібралися люди, які володіють унікальним даром перевтілення і оволодіння людськими умами.

Наш національний театр - це наша гордість, це те, що помітно виділяє нас серед інших народів і дає право пишатися великими іменами режисерів та акторів. Упевнений, що і наш рідний Харків вписав своє ім'я в історію українського театру. Імена таких колоритних особистостей, як Марія Заньковецька, Лесь Курбас, Леонід Тарабаринов, Наталя Ужвій та багатьох інших вписані золотими літерами в театральну історію нашої держави.

Вітаю вас з професійним святом, бажаю вам аншлагів не тільки в Харкові, але і під час гастролей за межами нашого міста і держави».

В ході урочистих заходів Михайло Добкін, Геннадій Кернес та Олена Олешко вручили директору театру ім. Т. Г. Шевченка Маргариті Сакаян нагороду «Аншлаг року». Ця нагорода, заснована ХОДА та міською радою, відтепер буде щорічно вручатися за найкращі досягнення в театральній сфері.

Крім того, артистці-солістці, провідному майстру ХНАТОБ ім. Н. В. Лисенко Лілії Кутіщевій було вручено свідоцтво про присвоєння звання «Заслужений артист України».