Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина затвердила Концепцію гуманітарного розвитку однією з перших в країні

Харківщина затвердила Концепцію гуманітарного розвитку однією з перших в країні

Вперше системно до питання розвитку гуманітарного простору в Україні підійшов Президент Україні Віктор Янукович. До цього довгий час кожен напрямок гуманітарної політики будувався виключно на баченні Міністра, який за нього відповідає, і результати ніхто не узагальнював. На цьому наголосив в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

«Не можна взяти один напрямок і довести його до досконалості, не реформуючи все життя в цілому. Все настільки взаємопов'язане і переплетене, що модернізація нашої держави сьогодні вже справа рук кожної людини, яка живе в нашій країні. Гуманітарна сфера не може бути реформована так швидко, як економіка. Саме реформування економіки – зміна податкового законодавства, зниження тиску на бізнес – може привести до того, що ми отримаємо перші відчутні результати. А реформування гуманітарної сфери – це довгий процес, який потрібно починати і доводити до завершення», – заявив він.

Михайло Добкін зазначив, що Концепція гуманітарного розвитку однією з перших в країні прийнята в Харківській області.

«Ми систематизуємо нашу роботу по тим трансформаціям, які сьогодні відбуваються в соціальній політиці. Поки тільки озвучені напрямки, за якими буде змінюватися робота в соціальній сфері всієї держави. Ми, працюючи на випередження, ще до того, як Президент озвучив нові соціальні ініціативи, закладали основу основ, завдяки якій Президент в принципі змінить роботу наших соціальних служб з населенням», – підкреслив губернатор.