Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В основі Концепції гуманітарного розвитку лежить благополуччя окремої людини. Михайло Добкін

В основі Концепції гуманітарного розвитку лежить благополуччя окремої людини. Михайло Добкін

Як зазначив в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, завдяки Стратегії сталого розвитку Харківської області до 2020 року наш регіон повернувся в число лідерів і за підсумками 2011 року посів високе 4-е місце за показниками економічного розвитку. У той же час, без системного розвитку гуманітарного простору, який грунтується на чітких розрахунках середньострокової та довгострокової перспективи, побудувати цілісну роботу неможливо.  

Концепція гуманітарної політики Харківської області до 2020 року була затверджена в ході засідання Харківської обласної Громадської гуманітарної ради 16 березня. «В основі основ Концепції лежить благополуччя і добробут окремої людини. Те, що закладено в Концепції, по суті, стосується життя всіх без винятку громадян нашої держави», – підкреслив Михайло Добкін.

Він повідомив, що завдяки Концепції буде систематизована робота по створенню освітніх округів, змінена соціальна політика та приділена увагу розвитку культури.

«У Концепції закладена трансформація соціальної політики регіону до 2020 року – від змін на примітивному рівні до конкретної адресної допомоги тим, хто без підтримки держави прожити не зможе. Наступний напрямок – культура. Ми можемо скільки завгодно говорити про розвиток або занепад культури, але без системної роботи в напрямку розвитку і фінансування пріоритетів ми ніяких серйозних успіхів не доб'ємося», – зазначив губернатор.