Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області ведеться робота по створенню умов для бізнесу IT-напрямків

У Харківській області ведеться робота по створенню умов для бізнесу IT-напрямків

Як повідомив під час ефіру програми «Від влади до громади» на обласному радіо голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, сьогодні Харківська область визнана світовим лідером з підготовки фахівців у сфері IT-технологій.

«На жаль, прекрасно підготовлені фахівці так і не змогли на 100% реалізувати себе в Україні. Не були створені умови, не було можливостей і ті пропозиції, які були від іноземних компаній, перевершували можливості вітчизняних фірм.

Щоб змінити докорінно ситуацію, ми ще в 2010 році серед пріоритетів позначили розвиток IT-напрямку і створення умов для компаній, які будуть спиратися на прекрасну підготовку фахівців та надавати їм можливість працювати саме в Харкові, Харківській області, Україні.

Для цього потрібно реалізувати цілий комплекс заходів щодо створення умов, щоб бізнесу IT-напрямків було вигідно займатися цією роботою саме у нас. Щоб представники іноземних компаній були зацікавлені організовувати у нас філії своїх структур, а не просто переманювати наших фахівців, які закінчили ВНЗ. Те, про що ми сказали - це всього лише перший невеликий крок на шляху цієї роботи. Говорити про перші результати можна буде тільки в кінці цього року. Думаю, тоді ми зможемо підбити перші підсумки», - сказав Михайло Добкін.