Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Наприкінці березня на Харківщині розпочнеться фестиваль „Кроковеє коло”

Наприкінці березня на Харківщині розпочнеться фестиваль „Кроковеє коло”

Задля залучення дітей та молоді Харкова і області до активної дослідницької і виконавської діяльності з відродження та впровадження у життя народних звичаїв, обрядів, традицій рідного краю 23-31 березня 2012 року відбудеться ХІІ Відкритий фестиваль традиційної народної культури "Кроковеє коло”. Програма фестивалю передбачає науково-практичну конференцію, творчі змагання, гала-концерт та виставку робіт юних майстрів традиційних художніх ремесел. До участі у заходах фестивалю запрошуються школярі-учасники народознавчих, фольклорних, гуртів народних художніх ремесел клубних закладів, будинків дитячої та юнацької творчості. Головна вимога до учасників фестивалю - відповідність співу та художніх ремесел автентичності народних місцевих традицій позаминулого століття.

Організатори фестивалю: Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва, Спілка етнологів та фольклористів міста Харкова за підтримки управління культури і туризму ХОДА.

Актуальні питання народознавчої освіти обговорюватимуться в рамках науково-практичної конференції , що розпочнеться 23 березня о 9.00.
24 березня о 9.00 відкриття виставки та виконання дітьми у режимі он-лайн робіт з традиційних художніх ремесел.
25 березня з 8.00 у обласному центрі культури та мистецтва (вул. Пушкінська, 62) –реєстрація творчих колективів та окремих виконавців – учасників конкурсів „Солоспів”, „Гуртовий спів”, „Фольклористично-етнографічні програми”.
Гала-концерт кращих учасників фестивалю та заключна виставка робіт відбудуться в травні 2012 року у рамках заходів Фестивалю традиційної народної культури „Покуть” (за окремим графіком).