Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Україна сьогодні як ніколи потребує підтримки дружніх держав. Михайло Добкін

Україна сьогодні як ніколи потребує підтримки дружніх держав. Михайло Добкін

Як зазначив у ході зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Канади в Україні паном Троєм Лулашніком голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, в минулому році виповнилося 120 років з тих пір, як перші українці оселилися в Канаді на постійній основі. З того момента пройшло 100 років до появи на карті світу незалежної держави України, і сьогодні важко переоцінити ту допомогу, яку Канада надала молодій країні в роки її становлення.

Губернатор Харківської області відзначив, що прагнення українців побудувати демократичну правову державу за минулі 20 років не змінилися, хоча стара радянська система за інерцією все ще робить дуже серйозний вплив на демократизацію і права людей.

«Та модернізація країни, яку ініціював Президент, дає нам право говорити, що зі зміною законодавства зміняться взаємини держави і громадян.
Економічне благополуччя держави виходить на перший план: тільки сильна економіка може стати запорукою благополуччя людей, а значить, і можливістю держави вибудувати взаємини влади з народом за принципом демократично розвинених країн», – заявив Михайло Добкін.

Він висловив думку, що саме зараз, коли Україна заявила про себе на міжнародній арені, вона особливо потребує допомоги і підтримки дружніх держав.

«За останні 2 роки Україна стала суб'єктом міжнародної діяльності, заявивши про національну політику і українські інтереси. На жаль, так влаштований світ, що економічні питання тісно пов'язані з політичними. Це ускладнює наш шлях повернення до числа істинно незалежних європейських держав, але цей більш складний шлях зробить нас сильнішими. Виходячи з цього, Україна сьогодні як ніколи потребує підтримки тих дружніх держав, які разом з нами прагнуть зробити її краще, сильніше, незалежніше і демократичніше», - підкреслив Михайло Добкін.