Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська облдержадміністрація вживає заходів щодо установ, що не дотримуються вимог поводження с медичними відходами

Харківська облдержадміністрація вживає заходів щодо установ, що не дотримуються вимог поводження с медичними відходами

Комерційні медичні структури ігнорують державну політику з приводу поводження з медичними відходами. Про це повідомив у ході обласної селекторної наради начальник Головного управління охорони здоров’я Харківської облдержадміністрації Олександр Галацан. За його словами, впродовж останнього року органи місцевого самоврядування і органи виконавчої влади передали свої повноваження щодо таких установ Міністерству охорони здоров’я, і обласна влада не може безпосередньо вплинути на ліцензування або акредитацію цих закладів.

Перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб підтримав пропозицію начальника Головного управління щодо підготовки звернення до Кабінету міністрів України та віце-прем’єр-міністра – міністра охорони здоров’я України Раїси Богатирьової. У листі буде висловлене побажання щоб при акредитації та ліцензуванні комерційних медичних структур обов’язково враховувалась наявність документів на знезараження медичних та спеціальних відходів, і без таких документів акредитація не проводилась.

Також Валентин Дулуб дав ряд доручень головам РДА і мерам міст обласного значення і встановив термін 3 місяці на виправлення ситуації в сфері поводження с медичними відходами.