Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область в першу чергу зацікавлена в залученні інвестицій в сільське господарство

Харківська область в першу чергу зацікавлена в залученні інвестицій в сільське господарство

Як зазначив у ході зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Естонської Республіки в Україні паном Лаурі Лепіком голова ХОДА Михайло Добкін, Харківська область в першу чергу зацікавлена в залученні інвестицій в сільське господарство. «У сфері рослинництва в області проблем немає: застосовуються нові технології, якість ґрунту дозволяє мати стабільний дохід підприємцям. Зараз ми дивимося на розвиток тваринництва, де у нас є величезний потенціал, який поки повністю не реалізовано. З іншого боку, найбільш перспективним напрямком для залучення інвестицій я вважаю переробку сільськогосподарської продукції. У нашому регіоні є всі можливості для цього», - підкреслив Михайло Добкін.

За його словами, зараз на внутрішньому ринку існує дефіцит якісної молочної продукції, і з цим в області мають намір серйозно боротися.

«Якщо ми доб'ємося заборони на добавку всіляких інгредієнтів в молоко, наприклад пальмового масла, то з одного боку це підвищить якість виробленого молока, з іншого дасть можливість збільшити обсяг виробництва як в Харківській області, так і в країні в цілому. Компанії, які будуть присутні в регіоні і будуть виробляти якісні продукти, матимуть отримувати всіляку підтримку з боку влади», - зазначив голова ХОДА.