Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Андрій Моченков буде опікуватися розвитком промисловості Харківської області та впровадженням інновацій в регіоні

Андрій Моченков буде опікуватися розвитком промисловості Харківської області та впровадженням інновацій в регіоні

З сьогоднішнього дня вступає на посаду новий заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Андрій Моченков. Відповідне розпорядження сьогодні підписав голова ХОДА Михайло Добкін. Сферою відповідальності нового заступника керівника області стане розвиток промисловості в регіоні, а також впровадження інновацій на всіх рівнях. Як заявив Михайло Добкін, виділення промислової сфери під керівництво одного із заступників глави області пов'язано в першу чергу з необхідністю розвитку промисловості в регіоні, що вимагає більш пильної уваги.

«Харківщині завжди по праву належали провідні позиції в країні з розвитку промислової галузі, і, щоб повернути нашому регіону колишню славу одного з найбільших центрів промисловості в Україні, ми посилимо роботу в цьому напрямку. Оскільки ця складна сфера заслуговує особливої ​​уваги, прийнято рішення, що один з моїх заступників буде займатися виключно питаннями впровадження інновацій та розвитку промисловості. Андрій Моченков весь свій час присвятить рішенням першорядного для Харківщини завдання, яке поставив перед нами Президент України Віктор Янукович - вивести промислові підприємства Харківської області на якісно новий рівень, першим етапом якого є відродження їхньої колишньої могутності. Я впевнений, що новий віце-губернатор з цим завданням впорається», - підкреслив Михайло Добкін.

За його словами, одним з вирішальних аргументів при прийнятті рішення про винесення промисловості в окремий блок в рамках управлінської структури області стали значні успіхи в цій галузі, яких вдалося домогтися в 2011 році.

«У 2011 році завдяки злагодженій роботі всієї команди обласної адміністрації нам вдалося добитися серйозного зростання економічних показників Харківської області, і, що особливо радує, значна частка приросту припадає на промисловість. У 2011 році фінансовий результат промислових підприємств Харківської області збільшився майже удвічі в порівнянні з попереднім роком, більше 63% всіх наших промисловців спрацювали з прибутком. Це найвищий показник за останні роки, але ми не маємо наміру зупинятися на досягнутому», - заявив глава області.