Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Влада - це інструмент, який створює умови для бізнесу, для роботи підприємств і залучення інвестицій

Влада - це інструмент, який створює умови для бізнесу, для роботи підприємств і залучення інвестицій

Як зазначив голова ХОДА Михайло Добкін в ексклюзивному інтерв’ю УНН, завдання влади він бачить у створенні умов для розвитку всіх галузей економіки. «Влада - це той інструмент, який створює умови для бізнесу, для роботи підприємств, для залучення інвестицій. Найголовнішу свою задачу я бачу виключно в тому, щоб створити в Харківській області максимально сприятливі умови по всім цим напрямкам. Щось виходить краще, десь належить виконати ще дуже велику роботу. Але те, що ми зрушили з мертвої точки, те, що ми, подолавши перший етап нашого шляху, побачили підтвердження, що ми все робимо правильно, додає нам додаткові сили», - підкреслив голова області.

За його словами, для вирішення всіх завдань, які стоять перед місцевими органами влади, необхідне повне об’єднання зусиль з керівництвом держави.

«Самостійно, без центральних органів влади ми цю задачу, звичайно ж, не вирішимо. Тут потрібна повне об'єднання зусиль. Але й чекати, поки щось вирішиться в Києві - приректи себе бути в аутсайдерах. Ми вибрали свій шлях. Ми звірили координати по реперним точкам, які озвучив Президент, і рухаємося», - заявив Михайло Добкін.

За його словами, певних результатів вже вдалося досягти. Зокрема, за рядом рейтингів Харківщина посіла провідні позиції в Україні.

«Фонд ефективного управління, який за методикою Всесвітнього економічного форуму оцінює конкурентоспроможність регіонів, поставив Харківську область у провідну трійку регіонів України разом з Києвом і Дніпропетровською областю. А до цього ми були на 7-му місці. За рейтингом Кабінету міністрів ми на 4-му місці. По одному з досліджень "Financial Times" місто Харків за комфортністю ведення бізнесу посіло перше місце серед рівних собі міст Східної Європи, випередивши Тбілісі, Мінськ і багато російських міст. Загалом те, що є сьогодні на Харківщині, я можу оцінити за 5-бальною шкалою на тверду «четвірку», а «п'ятірка» – це той стимул, за яким ми ще будемо йти і довго боротися», - підкреслив голова ХОДА.

Теги