Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Промислові підприємства Харківщини демонструють хороші темпи зростання навіть в умовах економічної кризи

Промислові підприємства Харківщини демонструють хороші темпи зростання навіть в умовах економічної кризи

Незважаючи на серйозну економічну кризу в світі, промислова галузь Харківщини і України в цілому змогла в 2011 році досягти хороших показників розвитку. Як підкреслив 15 березня в ході програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін, після виведення світової економіки з кризи можливості держави щодо створення умов для розвитку цієї галузі значно зростуть.

«Ми частина європейської спільноти, ми живемо в тих же умовах, в яких живуть інші держави. На цьому тлі зростання промислового виробництва, яке мала Україна за низкою напрямків, вселяє оптимізм. Зокрема, з енергетичного машинобудування сьогодні Україна має темпи зростання понад 120% на рік. Це дуже серйозний показник, який говорить про те, що наше виробництво затребуване, причому не тільки на внутрішньому, а й на зовнішньому ринку. Коли вся світова економіка почне одужувати і працювати більш стабільно, тоді і у нас будуть більш серйозні перспективи щодо створення умов, при яких підприємства будуть працювати стабільно, і не буде виникати заборгованість по заробітній платі», - підкреслив Михайло Добкін.

За його словами, на Харківщині в 2011 році вдалося домогтися значних успіхів у сфері промислового розвитку.

«У 2011 році більше 63% всіх промислових підприємств нашого регіону відпрацювали з прибутком. Такого не було 9 років. Це загальна заслуга держави: і тих людей, які працюють на цих підприємствах, і тих, хто на різних рівнях влади створює умови для того, щоб ці підприємства могли працювати», - сказав глава області.