Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині планується зібрати не менший, ніж в 2011 році, валовий урожай зернових

На Харківщині планується зібрати не менший, ніж в 2011 році, валовий урожай зернових

Аграрії Харківської області планують по валовому збору зерна підтвердити результати 2011 року, які були одними з кращих за всю історію незалежної України. Про це повідомив в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він зазначив, що кліматичні умови осені, зими і весни в нинішньому році не ідеальні для сільського господарства, але аграрії готові виконати весь цикл дій, які були заздалегідь заплановані на цей випадок.

«Близько 40% посівних площ ми будемо пересівати, але це не несподіванка і не проблема, це один з передбачуваних шляхів розвитку, і на такий випадок є конкретні кроки та заходи, які були заздалегідь заплановані і будуть виконані. В підсумку це дасть нам можливість отримати по валу приблизно той же самий результат, що і в минулому році», – підкреслив Михайло Добкін.

Також він повідомив, що, спираючись на прогнози фахівців, в тому числі, і метеорологів, було ухвалено рішення про підготовку приблизно на 100 тис. га більше площ під посів кукурудзи, що дасть можливість заповнити той пробіл по валу зерна, який утворюється через загибель частини озимих.

«Сьогодні весняно-польові роботи в ряді районів вже розпочалися. На 12 березня у мене була інформація про те, що 19 тис. га з більш ніж 500 тис. га, які були засіяні озимими культурами, вже сьогодні починають підгодовувати добривами», – додав губернатор.