Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Завдання влади - і далі робити впевнені кроки з відродження економіки Харківщини

Завдання влади - і далі робити впевнені кроки з відродження економіки Харківщини

Як повідомив під час ефіру програми «Час влади» на ХОД ТРК голова ХОДА Михайло Добкін, завдання влади - закріпити отримані перші позитивні результати в розвитку регіону, тобто утримати зайняте 4-е місце в рейтингу регіонів Україні, і далі робити впевнені кроки по відродженню економіки Харківщини. «Наша задача сьогодні, отримавши перші позитивні результати, закріпитися на них, а далі робити впевнені кроки з відродження економіки. Адже ми сьогодні говоримо про сухі цифри, а за цими сухими цифрами стоїть щоденна і напружена праця величезної кількості людей, великих і малих трудових колективів. Ми не працюємо хаотично, ми не живемо одним днем. Вже в далекому 2010 році з допомогою фахівців, у першу чергу вчених, були розроблені основи сталого розвитку регіону до 2020 року. На їх основі була прийнята стратегія сталого розвитку до 2020 року, де чітко прописано в розрізі яких напрямків ми очікуємо найбільшого розвитку, де очікувані точки зростання і який напрям необхідно підтримати сьогодні, щоб, набравши певні темпи, цей напрям підтяг ще й інші галузі», - сказав він.

За словами Михайла Добкіна, на основі стратегії розвитку приймається програма соціально-економічного розвитку регіону на кожний рік.

«Тому, реалізуючи поетапно стратегію розвитку до 2020 року, ми знали, що нам потрібно зробити в 2011 році, ми знаємо, що нам потрібно робити в 2012, ми також знаємо, що нам потрібно робити в короткостроковій і середньостроковій перспективі. Звичайно, в цю стратегію будуть вноситися зміни, тому що за деякими позиціями Україна та Харківська область випереджає ті темпи, які сама для себе запланувала. За деякими ще є дуже серйозне відставання. Стратегія буде коригуватися, але локально, а її основи залишаться незмінними. Під цю основу прийняті всі необхідні програми обласної ради, які повністю кореспондуються з державними програмами», - додав глава Харківської області.