Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області буде вироблена концепція регіональної гуманітарної політики

У Харківській області буде вироблена концепція регіональної гуманітарної політики

Як сказав під час ефіру програми «Час влади» на ХОД ТРК голова Харківської ОДА Михайло Добкін, Президент України поставив завдання розробити нову концепцію гуманітарно-державної політики, яка відповідатиме сучасним вимогам суспільства. «Ми тільки приступаємо до цієї роботи. Днями відбудеться засідання гуманітарної ради при Харківській облдержадміністрації, куди входять практично всі найбільш авторитетні люди нашого регіону.

Тривалий час у нашій країні це питання було кинуто на самоплив. Кожен Міністр по-своєму бачив розвиток гуманітарної політики в Україні. Президент України порушив це питання, тому що те, що є сьогодні, не відповідає вимогам нашого суспільства. Раніше відбувалися крайності. Від повної байдужості до відходу в якусь «шароварщину», яка за зовнішнім виглядом була схожа на нашу національну культуру, але по духу і по наповненню не була нашою культурою. Тому питання дуже делікатне.

Але у нас достатньо авторитетних, талановитих людей, достатньо у нас патріотів, не прописних, а тих, хто з любов'ю в серці ставиться і до великої, і до малої батьківщини, щоб виробити концепцію, а потім цю концепцію вже перетворити на реальну регіональну і державну гуманітарну політику», - сказав губернатор Харківщини.

При цьому, додав Михайло Добкін, вироблення плану, ідеї, регіонального ноу-хау в цьому питанні, того, що буде регіональною родзинкою, тим, чим Харківський регіон відрізняється від інших областей, ляже на плечі професіоналів в цій справі.