Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Найближчим часом кожна соціальна служба складе реєстр людей, які потребують державної допомоги

Найближчим часом кожна соціальна служба складе реєстр людей, які потребують державної допомоги

Як повідомив 15 березня у ході програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін, найближчим часом кожною соціальною службою буде складено реєстр людей, які потребують соціальної допомоги. «Кожен соціальний працівник, кожна служба, яка опікується соціальними питаннями, має найближчим часом скласти реєстр людей, які не зможуть вижити без державної підтримки. Це і самотні пенсіонери, і сім'ї, де дітей виховують батьки-інваліди, багатодітні сім'ї, і ще ряд категорій. Сьогодні на місцях достатньо коштів і сил, щоб в найкоротші терміни зробити паспорт свого району, своєї ділянки і внести туди по категоріям адреси всіх тих сімей, які особливо потребують державної підтримки», - підкреслив глава області.

За його словами, на даний момент завдання керівництва на місцях - не чекати вказівок згори, а починати роботу самостійно. У Харківській області вже заплановані перші кроки в цьому напрямку.

«Наступного тижня в Харкові відбудеться велика нарада, яку я буду особисто проводити з керівниками та працівниками соціальних служб, з громадськими організаціями, тому що у нас традиційно громадські організації нарівні з державними соціальними службами виконують дуже складну, але важливу місію по роботі з найбільш незахищеними верствами населення. Ми обговоримо яким чином нам за максимально короткий проміжок часу перебудувати свою роботу так, щоб ми могли в повному обсязі виконати всі ті доручення, які поставив перед нами глава держави. Я впевнений, що в цьому питанні, як і у всіх інших справах, Харківська область не підведе Президента України», - заявив Михайло Добкін.