Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Керівництво Харківщини активно співпрацює з соціально адаптованим бізнесом

Керівництво Харківщини активно співпрацює з соціально адаптованим бізнесом

Про це сьогодні під час брифінгу за підсумками робочої поїздки в Чугуївський район сказав голова ХОДА Михайло Добкін. «У нас вже 2 роки працює дуже багато обласних програм. Ось припустимо програма «Здоров'я Слобожанщини». Вона складається з багатьох напрямків, одним з них є безоплатні операції для учасників Великої вітчизняної війни та соціально-незахищених категорій з лікування катаракти. Вона проходить на території лікарні імені Гіршмана і проходить безоплатно, за рахунок коштів соціально відповідального бізнесу, який отримав від громади площі для роботи і, таким чином вкладає свою лепту в оздоровлення населення», - сказав він.

За словами Михайла Добкіна, на сьогоднішній момент бізнес дуже активно бере участь у фінансуванні не тільки цієї, а й інших регіональних програм.

«Навіть якщо взяти перевізників. У нас є перевізники, які перевозять людей і по комерційних маршрутах і, як соціальне навантаження, беруть на себе перевезення людей по тих маршрутах, де немає ніякого комерційного сенсу цим займатися, але людей возити треба. Тому їх автобуси ходять через деякі населені пункти напівпорожні, але вони їх не скасовують, бо знають, що це їх обов'язок перед людьми», - додав губернатор області.