Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Агрокомбінат «Слобожанський» буде реконструйований

Агрокомбінат «Слобожанський» буде реконструйований

У 2012 році буде проведена реконструкція ПАТ «Агрокомбінат" Слобожанський"». Керівництво Харківської області та Чугуївського району буде всіма силами сприяти відродженню підприємства. Про це повідомив в ході зустрічі з жителями смт Чкаловське голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

«Колишнє керівництво не бачило для себе перспективи розвитку цього підприємства. Розуміючи, що немає сенсу далі домовлятися з ними про співпрацю, ми почали розмову про те, щоб підприємство не було повністю переведено на рослинництво. Зараз у агрокомбінату з'явилися нові власники і новий директор. Кілька днів тому я розмовляв з власниками підприємства. У них великі плани з розвитку. Головне, що сьогодні область і район нададуть всіляку допомогу відродженню виробництва. З нашого боку до власників тільки 2 умови: збереження робочих місць і надання допомоги в соціально-економічному розвитку населених пунктів, де розташовані підрозділи підприємства», – підкреслив губернатор.

Галузь свинарства на підприємстві була повністю ліквідована в 2011 році з причини збитковості виробництва. У 2012 році планується реконструкція та ремонт приміщень для утримання свиней в селах Чкаловське, Юрченкове і Гракове і придбання м'ясних порід свиней з більш високим потенціалом продуктивності з держав Західної Європи.

Довідка.
Новий власник Публічно-акціонерного товариства «Агрокомбінат "Слобожанський"» Чугуївського району – Караван Superstar. На посаді голови правління з березня 2012 року працює Ярослав Кебал. Загальна площа сільськогосподарських угідь агрокомбінату – 4580 га. Кількість працюючих - 341 чоловік, середній розмір заробітної плати у 2011 році 1930,74 грн. (в середньому по району 1531,33 грн.).