Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Стратегії Ради Європи щодо прав дитини на 2012-2015 роки враховані пропозиції України

У Стратегії Ради Європи щодо прав дитини на 2012-2015 роки враховані пропозиції України

15 лютого 2012 року Комітет міністрів Ради Європи ухвалив Стратегію Ради Європи щодо прав дитини на 2012-2015 роки та прийняв до уваги План дій для її імплементації на національному рівні. Як повідомляє Адміністрація Президента, про це Уповноваженому Президента України з прав дитини Юрію Павленку повідомили у Постійному Представництві України при Раді Європи. За інформацією Постійного Представництва України при Раді Європи, також було відзначено внесок української сторони у процес розробки Стратегії та розвиток співпраці у сфері захисту прав дітей, зокрема у рамках діяльності Уповноваженого Президента України з прав дитини.

Основна мета Стратегії – забезпечення виконання на практиці правових інструментів і стандартів у сфері прав дитини, розроблених Радою Європи та іншими міжнародними організаціями, а також аналіз стану реалізації цих документів.

Основні цілі Стратегії: пропагування дружніх до дитини послуг та систем – охорона здоров’я, соціальні послуги, правосуддя, сімейне право, освіта, спорт, молодіжна політика, права національних дитячих установ; ліквідація усіх форм насильства щодо дітей – сексуального насильства, торгівлі дітьми, тілесних покарань, гендерного насильства та насильства в сім’ї, школі; забезпечення прав усіх дітей – дітей з обмеженими можливостями, дітей, які перебувають у місцях позбавлення волі, дітей-мігрантів, шукачів притулку, циганських дітей; сприяння участі дітей – забезпечення права дітей бути почутими і права на серйозне ставлення до своїх думок в усіх питаннях, які їх стосуються.

Юрій Павленко позитивно оцінив те, що всі пропозиції нашої держави до Стратегії були враховані в повній мірі відповідно до пріоритетних завдань, визначених у сфері захисту прав дітей Президентом України. У співпраці органів центральної та місцевої влади Стратегія Ради Європи щодо прав дитини на 2012-2015 роки буде імплементована на національному рівні.