Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Чугуївському міжрайонному медичному центрі відкрито новий рентген-кабінет

В Чугуївському міжрайонному медичному центрі відкрито новий рентген-кабінет

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін в ході робочої поїздки до Чугуївського району взяв участь в церемонії відкриття нового рентген-кабінету в міжрайонному медичному центрі. Також у заході брали участь голова Харківської облради Сергій Чернов, перший заступник голови облради Олена Олешко та голова Чугуївської райдержадміністрацій Володимир Лобойченко.  

За сприяння обласної державної адміністрації КЗОЗ «Чугуївська центральна районна лікарня ім. М.І.Кононенка» за рахунок субвенції з державного бюджету 2011 року отримала сучасний комплекс рентгенівський діагностичний «Медикс» на 3 робочих місця вітчизняного виробництва (завод «Крас», м.Київ) вартістю 2 099,7 тис. грн. 

За рахунок коштів місцевого бюджету проведений капітальний ремонт рентген-кабінету під монтаж зазначеного обладнання на загальну суму 130 тис. грн.

До цього часу в рентгенкабінеті лікарні при навантаженні до 30 знімків на добу використовувався рентгенапарат РУМ-20 на 3 робочих місця 1975 року випуску, який повністю вичерпав свій технічний ресурс.

Комплекс рентгенівський діагностичний стаціонарний «Медикс», який створений на основі універсального телекерованого стола-штативу, спроможний виконувати комплексні рентгенографічні та рентгеноскопічні дослідження. Розміщення рентгенівського випромінювача над столом дає можливість проводити огляд шлунково-кишкового тракту, черепа, скелета, урографію, мієлографію, усі види рентгенографії та рентгеноскопії, у тому числі й рентгенографію грудної клітини, а також томографію.

Теги