Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2012 році на розвиток сільського господарства України з держбюджету планується виділити 37,3 млрд.грн.

У 2012 році на розвиток сільського господарства України з держбюджету планується виділити 37,3 млрд.грн.

Сьогодні в Харкові відбувся обласний зліт передових тваринників області. Участь ньому взяв заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. Звертаючись до присутніх, заступник голови ХОДА зазначив: «Керівництво області на чолі з Михайлом Добкіним приділяє велику увагу галузі сільського господарства. Незважаючи на певні успіхи, у нас ще є багато резервів, особливо для розвитку тваринницької галузі. Зараз господарства області задовольняють потреби регіону у молоці на 51,7%, у м’ясі – на 50%. Це красномовно говорить про те, що нам ще є над чим працювати».

За словами Віталія Алексейчука, в Харківській області минулого року середній надій молока на 1 корову склав 4426 кг на рік, у той час як в Ізраїлі цей показник становить 12000 кг на рік, в Туркменістані – 8000 кг на рік.

Заступник голови ХОДА також підкреслив, що велику підтримку розвитку агропромислового комплексу надає держава. «Якщо в 2010 році в цілому на розвиток сільського господарства було виділено з держбюджету 2,4 млрд.грн., то в 2011 році вже 13,7 млрд.грн. У 2012 році на ці цілі планується направити 37,3 млрд.грн.», - повідомив Віталій Алексейчук.