Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Небагато регіонів України приділяють роботі з інвестором стільки ж уваги, як Харківська область

Небагато регіонів України приділяють роботі з інвестором стільки ж уваги, як Харківська область

На території Україні дуже мало регіонів, які приділяють роботі з інвестором так само багато уваги, як Харківська область. На це звернув увагу сьогодні під час ефіру програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» начальник Головного управління економіки ХОДА Сергій Авершин. За його словами, дуже складно систематизувати всі претензії та уподобання інвесторів у питанні вкладення грошей. «Ми серйозно занепокоєні цим питанням, і тому голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін підготував і відправив листи 100 найбільшим компаніям світу для того, щоб задати одне-єдине запитання: що ми як влада повинні зробити на території Харківської області для того, щоб ваша компанія розмістила тут свій капітал, реалізувала виробничі можливості і створила робочі місця. Зараз ми чекаємо відповіді від цих компаній. Частина вже отримана і знаходиться в обробці», – заявив начальник управління.

Сергій Авершин повідомив, що основними проблеми для іноземців є складність роботи з податковим законодавством і висока ціна на газ. Також інвесторів насторожують питання, пов'язані з дозвільними органами.

«Протягом 2011 року ми сильно просунулися у вирішенні цих питань і створили єдине дозвільне вікно. Зараз на базі Національного агентства із залучення інвестицій був організований Харківський регіональний філіал, який буде водити за руку інвестора по всіх дозвільних органах, щоб ні в якому разі ніде не було проявів корупції. Ми маємо зворотній зв'язок з інвестором, ми розуміємо, чого вони від нас хочуть, і постійно намагаємося скорочувати вплив негативних чинників», – підкреслив він.

Начальник Головного управління економіки відзначив, що існує державний і регіональний рівень повноважень. На державному рівні уряду дуже складно одночасно забезпечити і наповнення державного бюджету податками для реалізації державних соціальних програм, і скорочення податкової бази для того, щоб залучити інвесторів. Він підкреслив, що робота з пошуку ідеального співвідношення ведеться державою постійно.

Теги