Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина готова співфінансувати установку фільтрів води в школах і дитячих садах

Харківщина готова співфінансувати установку фільтрів води в школах і дитячих садах

В Україні діє державна програма «Питна вода», яка передбачає фінансування з боку держави дуже широкого спектру робіт. Про це повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади». За його словами, Харківською облрадою також ухвалена програма, згідно з якою регіон готовий співфінансувати проекти. «Це і будівництво нових свердловин в тих населених пунктах, де якість води не відповідає стандартам, це і придбання систем очищення і доочищення води. Ми не виключаємо, що за умови достатнього фінансування могли б у всіх дошкільних і шкільних установах поставити спеціальні фільтри. Ведучи переговори, ми переконалися: їх не обов'язково купувати і не треба витрачати на закупівлю обладнання колосальні гроші. Є достатньо пропозицій просто взяти в оренду фільтри, встановити в садках і школах, і надалі просто платити за обслуговування та витратні матеріали», – зазначив губернатор.

Говорячи про якість питної води безпосередньо в м. Харкові, Михайло Добкін зазначив, що при існуючій системі організації подачі води вона не може бути досконалою.

«Ми маємо декілька джерел водозабору, два з яких знаходяться на відстані 40 км і 150 км. Транспортування води по трубах, які монтувалися ще за Радянського Союзу, не може бути ідеальною. Якщо говорити про якісне постачання міста питною водою, необхідно змінювати джерела водозабору і робити артезіанські свердловини або ставити серйозні системи доочистки води на кожен будинок», – підкреслив він.