Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Одним із способів залучення іноземного інвестора є чітко продумана податкова політика

Одним із способів залучення іноземного інвестора є чітко продумана податкова політика

Про це в ефірі програми «Від влади до громади» на обласному радіо сказав голова ХОДА Михайло Добкін. «На засіданні Кабінету Міністрів України, на якому виступав Президент України Віктор Янукович з соціальними ініціативами, прозвучала одна дуже цікава фраза. Вона звучить так: з 2009 року, коли були підписані нинішні газові угоди, в Україні з'явився новий газовий податок, який платить вся країна. І ті, хто навчається, і ті, хто ходить в дитячий садок, і ті, хто вже на пенсії.

Будь-яка держава, залучаючи іноземних інвесторів, намагається показати, які переваги є у країни перед іншими державами. Один із способів привернути іноземного інвестора - чітко продумана податкова політика, де рівень податків такий, що дозволяє державі зберігати високі соціальні стандарти для населення, розвивати освіту, охорону здоров'я, утримувати в боєздатному стані армію, займатися серйозними інфраструктурними проектами. Як правило, менша кількість податків завжди є стимулом для того, щоб інвестор прийняв рішення щодо тієї чи іншої країни», - сказав він.

Тому, за словами Михайла Добкіна, новий газовий податок, введений в країні в 2009 році, це величезний мінус, це гиря на ногах інвестора. Тому що, розміщуючи в Україні те чи інше виробництво, відкриваючи той чи інший офіс, іноземний інвестор буде платити газовий податок на рівні з усіма юридичними та фізичними особами України.