Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Україні необхідно вирішувати проблему надання першого робочого місця для молоді. Михайло Добкін

В Україні необхідно вирішувати проблему надання першого робочого місця для молоді. Михайло Добкін

Як сказав в ефірі програми «Від влади до громади» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін, крім створення нових робочих місць, в Україні необхідно вирішувати проблему надання першого робочого місця для молоді.

«Не секрет, що вимоги при прийнятті людини на роботу виставляються дуже жорсткі. Одним з критеріїв, який служить позитивною оцінкою майбутнього працівника, є наявність досвіду роботи. Природно, що людина, яка тільки здобула вищу освіту, не має можливості написати в анкеті, що вона має трудовий стаж. Тому найчастіше таким молодим людям відмовляють.

Це призводить до того, що молодий фахівець змушений шукати собі роботу за межами нашої держави, або погоджуватися на більш низькооплачувану професію і, фактично, нівелювати свій диплом, і даремно витрачати свої знання, які він отримав, навчаючись в тому чи іншому вищому навчальному закладі.

Тут Віце-прем'єр-міністр України Сергій Тігіпко акцентував увагу на необхідності зміни чинного законодавства та вироблення цілого ряду стимулів для роботодавців. Я такі ініціативи підтримую. Це дуже актуально для нашого регіону. У нас щорічно навчається від 250 до 300 тисяч студентів, більшість з яких залишаються жити в місті Харкові», - зазначив Михайло Добкін.