Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Кожен керівник на своєму рівні повинен самостійно вибудовувати роботу в соціальній сфері. Михайло Добкін

Кожен керівник на своєму рівні повинен самостійно вибудовувати роботу в соціальній сфері. Михайло Добкін

Як наголосив під час програми «Від влади до громади» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін, на Харківщині робота з реформування соціальної сфери проводиться згідно з державним курсом, але за власною схемою. За його словами, тільки активна позиція кожного керівника на своєму місці дозволить ефективно і максимально швидко вирішити це завдання в масштабах як окремих областей, так і цілої держави.

«Кожен керівник на своєму рівні повинен самостійно вибудовувати роботу в соціальній сфері, вислухавши ініціативи Президента і не чекаючи, поки йому скажуть, що робити. Необхідно проявляти ініціативу і вибудовувати свою роботу в цьому напрямку. У Кабінету міністрів свої завдання, у профільного міністерства - свої, Верховній Раді потрібно буде міняти законодавчу базу, а в органів місцевої державної влади та органів місцевого самоврядування є свій рівень відповідальності», - підкреслив глава області.

За його словами, найближчим часом у Харкові відбудеться нарада з питання роботи соціальних служб, де будуть обговорюватися питання реформування цієї сфери. Один з найважливіших пунктів цієї реформи - розвиток та оптимізація системи надання соціальних послуг.

«Перед нами стоїть завдання стандартизації соціальної послуги, а також відкриття ринку надання соціальних послуг - не тільки держава буде цим займатися, а й громадські організації, і бізнес, який захоче взяти на себе певний фронт робіт і створювати конкуренцію в цьому напрямку. З метою вирішення цих завдань на нараду, яку ми будемо проводити на наступному тижні, ми будемо запрошувати і громадські організації, які давно себе добре зарекомендували в сфері надання послуг, працюючи в установах Харкова та Харківської області», - повідомив Михайло Добкін.