Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Соціальні ініціативи Президента України змінять філософію держави по відношенню до тих, хто потребує допомоги

Соціальні ініціативи Президента України змінять філософію держави по відношенню до тих, хто потребує допомоги

«Сьогодні є нарікання з боку людей на те, що ставлення держави до проблем людей абсолютно не відповідає вимогам і очікуванням, тому Президент України Віктор Янукович поставив завдання змінити філософію і підхід державних службовців», – заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади». Він зазначив, що, перш за все, соціальні ініціативи спрямовані на те, щоб повністю реформувати систему надання соціальної допомоги тій частині населення, яка цього потребує, і особливо людям, яким немає кому допомогти, крім держави.

«Соціальні ініціативи Президента України кардинально ламають стару закостенілу систему, яка, відстоюючи інтереси держави, не звертала ніякої уваги на інтереси людей. Тепер держава буде працювати на те, щоб люди були задоволені її соціальною політикою. На чолі кута будуть стояти інтереси людей», - підкреслив губернатор.

За його словами, необхідно дуже чітко визначити першочергові кроки, які слід зробити, щоб у людей змінилося ставлення до державної соціальної політики.

«Люди повинні чітко розуміти, що допомогу отримують лише ті, хто її потребує, що у нас індивідуальний підхід, що людина позбавлена потреби принижуватися, збираючи величезну кількість довідок і документів, що підтверджують необхідність виплати з боку держави. За великим рахунком, сьогодні повністю переформатується ця робота. Якщо раніше людина мала прийти і заявити про себе як про суб'єкта, який претендує на соціальні виплати, то сьогодні соціальний працівник має визначити у своєму окрузі ті сім'ї та категорії людей, які потребують допомоги, скласти реєстр, дійти до кожного, персонально переговорити, і пояснити людині, на яку соціальну допомогу від держави вона може претендувати і що для цього необхідно зробити», – зазначив Михайло Добкін.

Він також повідомив, що особливу увагу Президент акцентував на роботі з багатодітними сім'ями, родинами, в яких виховуються діти-інваліди, самотніми пенсіонерами, інвалідами Великої Вітчизняної війни та учасниками бойових дій.