Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина уклала з Державою Ізраїль договір про співробітництво в сфері розвитку сільського господарства

Харківщина уклала з Державою Ізраїль договір про співробітництво в сфері розвитку сільського господарства

За підсумками візиту до Ізраїлю делегації харківських аграріїв під керівництвом заступника голови ХОДА Віталія Алексейчука укладено договір про співпрацю Харківської області та Держави Ізраїль в сфері розвитку сільського господарства. Як повідомив сьогодні Віталій Алексейчук, договір передбачає в першу чергу активну спільну роботу в сфері молочного скотарства. «Ми уклали договір про співпрацю з Державою Ізраїль, який передбачає кілька великих інвестиційних проектів з будівництва нових молочно-товарних ферм в Харківській області. Ми плануємо побудувати їх у Харківському, Красноградському районах, будемо розглядати й інші райони області. Крім цього на даний момент ми розглядаємо питання про будівництво у Валківському районі селекційно-генетичного центру», - повідомив заступник голови області.

За його словами, в ході візиту до Ізраїлю харківська делегація отримала можливість ознайомитися з найновішими досягненнями в сфері молочного скотарства, які вже ефективно працюють на ізраїльських підприємствах.

«Держава Ізраїль на сегодняшній день доїть 12 тисяч кілограм молока на одну корову, в той час як ми минулого року надоїли 4426 кілограмів молока з однієї корови, тому нам є чому повчитися. В ході візиту ми детально вивчили особливості сучасного виробництва молока: умови утримання тварин, селекційно-племінну роботу, обладнання, роботу Асоціації молочників, все те, що необхідно для сучасного та ефективного виробництва молока», - зазначив Віталій Алексейчук.