Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

21 березня 2012 року в Харкові відкриється соціальний проект «Війна краде дитинство»

21 березня 2012 року в Харкові відкриється соціальний проект «Війна краде дитинство»

21 березня 2012 року в Харкові, в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Міжнародний благодійний фонд «Військове братство» відкриє соціальний проект "Війна краде дитинство". Проект буде представлений у вигляді документальної фотовиставки унікальних кадрів з місць військових конфліктів, які відбувалися в ХХ і ХХІ столітті. Фотовиставка буде складатися з декількох тематичних блоків: Друга світова війна, Афганістан, Південна Осетія, (Беслан), США (Нью Йорк 9/11), Японія (Хіросіма і Нагасакі). «Зараз дуже актуальна проблема дитячої жорстокості. Дитяча жорстокість вона вікова. Маленькі діти не розуміють, що вони роблять, але діти від 10 років вже усвідомлюють свої вчинки. При цьому грань жорстокості діти переступають набагато легше, ніж дорослі. Тому ми прийшли до ідеї показати дітей в зонах бойових дій. Тим самим ми сподіваємося донести підростаючому поколінню сенс таких понять, як «добро», «співчуття», «милосердя» і цінність життя як такого», - сказав сьогодні під час прес-конференції голова правління Міжнародного благодійного фонду «Військове братство» Олександр Котирло.

«Унікальність виставки полягає в тому, що ми будемо використовувати деякі модулі роботи з дітьми для того, щоб дати дітям відчути себе більш значимими, ніж бути просто глядачами на цій виставці», - зазначив координатор Міжнародного соціального проекту «Війна краде дитинство» Лаврентій Тарасевич.

За його словами, в рамках проекту буде проводитися творчий конкурс «Війна краде дитинство», також будуть модулі «Лист можливому другу» та інтерактивна театральна постановка «Клубки часу».

Крім цього, під час роботи виставки буде розпочата Всеукраїнська акція "Журавлик пам'яті". В рамках якої всі бажаючі матимуть можливість скласти орігамі - паперового журавлика, як символ надії на краще життя і пам'яті про загиблих. По закінченню акції з журавликів буде створена інсталяція, яка буде демонструватися в багатьох містах України під час проекту.