Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Підвищення соціальних стандартів, ініційоване Президентом України, можна назвати соціальною революцією. Михайло Добкін

Підвищення соціальних стандартів, ініційоване Президентом України, можна назвати соціальною революцією. Михайло Добкін

«Підвищення соціальних стандартів можна назвати соціальною революцією, оскільки ініціативи Президента України зачіпають величезну кількість мешканців нашої держави. Але будь-яке підвищення соціальних стандартів можливе лише при економічному зростанні і уважному аналізі економічних показників. За 2 роки з моменту обрання Президентом України Віктора Януковича було припинено падіння економіки країни, економічні процеси були стабілізовані, а сьогодні по ряду економічних показників спостерігається приріст. Це дає можливість говорити про підвищення соціальних стандартів», - зазначив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Він також підкреслив, що такі серйозні ініціативи щодо підвищення соціальних гарантій і стандартів не стали несподіванкою для багатьох фахівців, оскільки є черговими кроками Президента України з виконання своєї передвиборчої програми.

За словами Михайла Добкіна, головний сенс цього кроку полягає у зміні філософії соціальної політики в країні.

«Мова йде про те, щоб чиновники на місцях не відстоювали інтереси держави, а ставили на перше місце інтереси людини. Людина не повинна оббивати пороги чиновницьких кабінетів для того, щоб отримати належні за законом соціальні гарантії. Випадки, коли людині необхідна допомога і підтримка держави, повинні моніторити і виявляти певні соціальні служби.

Ми повністю підтримуємо ініціативи Президента України. У другій декаді березня ми проведемо нараду з працівниками соціальних служб для того, щоб подивитися, яким чином буде видозмінюватися наша робота, а також, щоб окреслити головні проблеми, які ми повинні всі разом вирішити для виконання даної програми», - підкреслив голова ХОДА.