Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В зимовий період на дорогах Харківської області заторів не було

В зимовий період на дорогах Харківської області заторів не було

«На сьогоднішній день ми можемо констатувати, що в нас на дорогах загальнодержавного значення, а також на комунальних дорогах, за весь час по сьогоднішній день серйозних заторів не було. Всі дороги були проїзними», – зазначив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. За його словами, проблеми, пов’язані із погодними умовами, виникли лише у Сахновщинському, Золочівському і Богодухівському районах, де снігові намети були на рівні 3-3,5 метрів у висоту.

«Ці роботи ми виконували в основному вночі, у нас весь час були декілька чергових бригад, в які входили обов’язково і спеціальні машини, які працювали як раз для того, щоб ліквідувати такі намети. Для цього була задіяна роторна і інша техніка, яка давала можливість розчистити дороги до ранку, до початку руху громадського транспорту, маршрутних таксі та шкільних автобусів, тому ніяких заторів а дорогах не було. Це стало можливим завдяки тому, що ми на рівні кожного району, кожного міста обласного значення розробили спеціальні плани по прибиранню снігу», – підкреслив перший заступник губернатора.

Він повідомив, що особлива увага приділялась дорогам загальнодержавного значення, дорогам, які з’єднують місто Харків з районними центрами, і окружній дорозі, за станом якої весь час слідкували 4 бригади.

В цілому на дорогах області працює 6 дорожньо-експлуатаційних підприємств, 15 дорожньо-ремонтних пунктів і 23 райавтодори, в яких організовано цілодобове чергування відповідальних працівників і машиністів снігозбиральної техніки. 

Окрім техніки Облавтодору, було застосовано біля 200 одиниць техніки, яка знаходилась у підприємств, фермерів, організацій кожного району, з кожним із котрих були укладені угоди.