Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області впроваджуються альтернативні джерела енергії

У Харківській області впроваджуються альтернативні джерела енергії

«У Харківській області для опалення установ бюджетної сфери ми намагаємося там, де можливо, застосовувати котельні на альтернативних джерелах енергії: пеллетах, соломі, лушпинні від насіння соняшнику і трісках», – повідомив сьогодні перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, це забезпечує істотну економію.

Перший заступник губернатора повідомив, що в ряді районів Харківської області вже застосовуються ці технології. Зокрема, були встановлені 5 пелетних котелень в Лозівському районі, а в смт Шевченкове працює велика котельня на соломі.

«Цього року ми постараємося впровадити альтернативні джерела енергії в Дворічанському районі. Там дуже багато об'єктів соціальної та бюджетної сфери, які заживлені від газових котельних, і собівартість теплової енергії дуже висока. Нам хотілося б її понизити. Робота була розпочата в 2011 році, і ми плануємо в цьому році запустити котельні, які працюватимуть на пеллетах», – поінформував Валентин Дулуб.

За його інформацією, в Харківській області є як мінімум 5 підприємств, які виробляють пелети і можуть забезпечувати котельні сировиною. У той же час, серйозну проблему пошук необхідної для пелетів деревини.

В даний час на Харківщині пелетні котельні встановлені паралельно з газовими, що дає можливість у разі перебоїв із сировиною безболісно переключити споживачів на газ.

Теги