Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина планує створити спільне підприємство з Республікою Таджикистан

Харківщина планує створити спільне підприємство з Республікою Таджикистан

Харківська область зацікавлена ​​у подальшому розвитку економічного співробітництва з Республікою Таджикистан. Зокрема, мова йде про спільну роботу харківського «Електроважмашу» з таджицькими підприємствами. Про це сьогодні в ході зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Таджикистан в Україні Шухратом Султоновим заявив голова ХОДА Михайло Добкін. «Для нас дуже важливо те, що у нас є тісна економічна співпраця між підприємствами Таджикистану та нашим флагманом енергетичного машинобудування, підприємством «Електроважмаш». Будь-яка підтримка, яка буде потрібна від регіональної влади, буде надана», - підкреслив глава області.

Як повідомив у свою чергу Шухрат Султонов, з 2009 року розглядається можливість створення спільного українсько-таджицького підприємства з виробництва та ремонту електромеханічного обладнання для гідростанцій.

«У 2009 році фахівці і керівництво заводу відвідали Таджикистан, подивилися на місці можливості і умови на конкретному підприємстві. В результаті зараз підготовлений проект установчого договору, статуту спільного Товариства з обмеженою відповідальністю, і ми дуже зацікавлені в тому, щоб це підприємство якомога швидше почало свою роботу. Документи вже підготовлено, і мова йде про конкретні кроки в плані створення підприємства», - підкреслив пан посол.

За його словами, також Республіка Таджикистан зацікавлена ​​в зміцненні співпраці з Харківським тракторним заводом.

«З цим підприємством у нас багато років йде співпраця, є поставки тракторів до Таджикистану близько 50 машин щорічно. Ми зацікавлені у продовженні співробітництва, також зафіксовано намір створення спільного підприємства зі збірки тракторів в Таджикистані», - повідомив Шухрат Султонов.

Як підкреслив Михайло Добкін, з боку керівництва Харківської області цій ініціативі буде надана максимальна підтримка.

«Що стосується ХТЗ, ми дуже зацікавлені в тому, щоб продовжувалася співпраця, і ваші підприємства купували продукцію Харківського тракторного заводу. Наступного тижня у мене буде зустріч з керівництвом ХТЗ, і я з ними обговорю питання, яка потрібна підтримка для того, щоб ми могли і далі реалізовувати вироблену у нас продукцію за межами України, зокрема, в Республіці Таджикистан, а також щоб там, за межами України, можна було організувати спільне підприємство зі збірки тракторів», - сказав глава області.