Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В рамках державної програми в Зміївському районі встановлено нові котельні

В рамках державної програми в Зміївському районі встановлено нові котельні

Учасники прес-туру до Зміївського району ознайомилися з системою теплопостачання соціальної сфери в с. Бірки та оглянули реконструйовану систему теплопостачання мікрорайону залізничного вокзалу м. Зміїв з впровадженням енергозберігаючого устаткування. Котельні, які опалюють соціальні об'єкти та житлові будинки, були реконструйовані в 2011 році в рамках державної програми з розвитку ЖКГ. На їх реконструкцію було використано понад 5 млн.грн.

Як зазначив директор підприємства «Котельні лікарняного комплексу» Євген Ніколаєнко, в Бірках раніше працювала велика котельня, яка будувалася за радянських часів на перспективу і опалювала Інститут птахівництва, школи, дитячі садки і житлові будинки. «В даний час більшість споживачів перейшли на індивідуальне опалення, і виникла проблема з якісним теплопостачанням школи та будинку культури. Для них були побудовані 2 незалежні котельні потужністю 300 кВт і 200 кВт. Завдяки цьому втрати тепла скоротилися з 40% до 5%, що дозволило економити до 25% газу», - зазначив Євген Ніколаєнко.

Він також повідомив, що мікрорайон залізничного вокзалу м. Зміїв (600 абонентів) раніше опалювався старими котлами, які в кращому випадку дозволяли досягти ККД в 81%, тоді як сучасні котли мають ККД 93,5%. Завдяки установки нових котлів економія газу складає більше 12%. Сучасні енергозберігаючі насоси дозволяють економити електроенергію. Також була проведена реконструкція теплових мереж із заміною труб на пінополіурітанові, що дозволяє знизити втрати тепла.