Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область здійснить прорив у сфері молочного тваринництва

Харківська область здійснить прорив у сфері молочного тваринництва

Як зазначив в ході другого засідання Ради вітчизняних та іноземних інвесторів голова ХОДА Михайло Добкін, пріоритети Харківщині в роботі по залученню інвесторів можна розподілити за 3 напрямками: інвестиції у високі технології, розвиток молочного тваринництва і овочівництва, розвиток IТ-технологій. «Для розвитку молочного тваринництва і овочівництва ми вже провели дуже багато підготовчої роботи. Я не сумніваюся, що ми зробимо дуже серйозний прорив, реалізуючи на нашій території абсолютно новий проект, який переверне розуміння в побудові такого виду бізнесу як виробництво молока. Все, що раніше ми вміли, нам доведеться на якийсь час забути і побудувати все заново», - підкреслив Михайло Добкін.

Залучення інвестицій у високі технології будуть пов'язано з технополісом «П'ятихатки». «За великим рахунком, ми створюємо певний анклав на території Харківської області, де будуть діяти абсолютно інші економічні закони. Але мати можливість отримати певні податкові та інші преференції зможуть лише ті, хто шляхом захисту своїх проектів доведе, що вони здатні виробляти високотехнологічну продукцію, яка не матиме конкурентів серед діючих підприємств області», - зазначив Михайло Добкін.

Що стосується IТ-технологій, голова ХОДА зазначив, що Україна вміє готувати хороших фахівців, але, на жаль, від їх роботи держава і суспільство поки що практично не має. «Це сфера діяльності фактично дозволяє з повітря заробляти серйозні дивіденди. Україна, на жаль, поки що готує фахівців для розвитку економік інших держав, що робити не можна», - підкреслив Михайло Добкін.