Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Найближчим часом на Харківщині розпочнеться практична реалізація проекту «Село майбутнього»

Найближчим часом на Харківщині розпочнеться практична реалізація проекту «Село майбутнього»

Як повідомив сьогодні в ході другого засідання Ради вітчизняних та іноземних інвесторів голова ХОДА Михайло Добкін, на даний момент підготовчі роботи по проекту «Село майбутнього» перебувають на завершальній стадії, і найближчим часом почнеться практична реалізація цього проекту. За словами голови області, на даний момент ведеться робота по включенню «Села майбутнього» в список національних проектів, що значно спростить та прискорить його реалізацію.

«Враховуючи наш позитивний досвід співпраці в Державним агентством по національним інвестиціям, ми ведемо зараз серйозну роботу, щоб цей проект був включений в число національних. У нас є чітке розуміння, як ми будемо співпрацювати з Національним агентством на прикладі реалізації на Харківщині проекту «Нове життя», тому я впевнений, що протягом одного-двох місяців «Село майбутнього» стане новим національним проектом, який буде реалізовуватися на території Харківської області. Підготовчу частину ми вже практично пройшли, і цього року приступаємо до практичної частини реалізації даного проекту», - підкреслив глава області.

За його словами, на даний момент вже є інвестори, які готові вкладати свої кошти в реалізацію цього проекту. Мова йде не тільки про розвиток молочного тваринництва в рамках «Села майбутнього», а й про створення низки великих підприємств овочівницької та переробної сфери.

«Найголовніше, що у нас вже є сьогодні ті люди, які готові як інвестори вкладати десятки мільйонів доларів в реалізацію цього проекту, тому що він складається не тільки з будівництва нового великого молочно-товарного комплексу, але є ще програма овочівництва, програма з будівництва комбікормового заводу», - повідомив Михайло Добкін.