Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область посіла третє місце в рейтингу конкурентоспроможності регіонів України

Харківська область посіла третє місце в рейтингу конкурентоспроможності регіонів України

«Навесні 2010 року перед економічним блоком облдержадміністрації була поставлена ​​задача провести аналіз існуючої ситуації, а потім зробити пропозиції про те, що нам всім разом необхідно зробити, щоб наш регіон мав додаткові переваги перед іншими регіонами в залученні іноземних інвестицій. Певні результати нинішнього дня дають право говорити про те, що ми обрали правильний шлях. Хоча ми знаходимося тільки на самому його початку, і нам належить зробити ще дуже багато чого, вірна стратегія і правильна тактика дадуть нам можливість і надалі робити все, щоб мати певні конкурентні переваги», – зазначив у ході другого засідання Ради вітчизняних та іноземних інвесторів голова ХОДА Михайло Добкін.

Він також повідомив, що згідно оцінки конкурентоспроможності регіонів України, складеної Фондом ефективного управління, Харківська область в 2011 році посіла в цьому рейтингу 3 місце, поступившись тільки м.Києву та Дніпропетровській області.

«Є цілий ряд показників, де у нас є істотний потенціал, і над якими нам ще належить працювати. Але основні показники, за якими проводилося дослідження, дають можливість говорити про те, що ми обрали правильну тактику, стратегію. Послідовний рух вперед, спільна робота дасть нам можливість в подальшому бути серед лідерів по створенню цивілізованого інвестиційного клімату», – підкреслив Михайло Добкін.

Теги