Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За 40 років Україна може увійти в 4-ку країн світу за темпами зростання економіки

За 40 років Україна може увійти в 4-ку країн світу за темпами зростання економіки

Залучення іноземних інвестицій – це один з найважливіших факторів економічного розвитку Харківської області та України в цілому. Це зазначив у своїй вступній промові під час другого засідання Ради вітчизняних та іноземних інвесторів голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Президент нашої країни, Віктор Федорович Янукович, ініціював питання створення Ради вітчизняних та іноземних інвесторів. На ці ради, які створені в різних регіонах, покладені функції створення «зеленого коридору»  на перехідний період, до того моменту, поки наше національне законодавство не буде повністю гарантувати кожному підприємцю, який бажає реалізувати свій бізнес в Україні, абсолютно цивілізовані європейські умови при отриманні будь-яких дозволів з одного боку, і певні гарантії збереження інвестицій з іншого», – заявив він.

Губернатор також підкреслив, що за оцінками міжнародних експертів, в України є можливість через деякий часу увійти в 4-ку країн світу за темпами зростання економіки і зайняти місце серед лідерів.

«Я хотів би відзначити ще один важливий факт: за оцінками аналітиків найбільшого міжнародного банку HSBC, протягом наступних 40 років Україна за своїм потенціалом увійде в 4-ку країн світу за темпами зростання економіки і стане одним з лідерів світового економічного співтовариства. Це констатація реального економічного потенціалу нашої держави міжнародними експертами. Досягнення таких результатів абсолютно неможливо без інтенсифікації процесу залучення іноземних інвестицій в нашу країну», – заявив Михайло Добкін.

Теги