На Харківщині вироблятимуть більше тепличних овочів
Прийнята на сесії обласної ради Програма розвитку овочівництва, картоплярства та переробної галузі в Харківській області на період до 2020 року забезпечить стабільне збільшення обсягів виробництва картоплі і овочів, у тому числі тепличних. Про це заявив віце-губернатор Юрій Сапронов. «У 2011 році, на жаль, загальний обсяг виробництва овочів закритого грунту в розрахунку на одного жителя області все ще залишався недостатнім - 16 кг при мінімальній нормі 22 кг», - сказав заступник голови ХОДА. Він зазначив, що причиною такої ситуації в галузі стало те, що в останні роки в області практично не розвивалося овочівництво закритого грунту.
«Загальна площа теплиць на початок поточного року становила 156 гектарів. Такою вона залишається з 2009 року. З них: у сільськогосподарських підприємствах - 46 гектарів; в господарствах населення - 110 гектарів. Поки, за рахунок підвищення врожайності, виробництво овочів закритого грунту вдавалося збільшувати, але розраховувати на те, що це зростання буде продовжуватись і далі, складно, оскільки дві третини овочів закритого грунту проводиться в теплицях населення. Тому Програма передбачає пріоритетний розвиток великотоварного виробництва в сільськогосподарських підприємствах», - заявив віце-губернатор Юрій Сапронов.